Recursos profesorado 1

Recursos per al professorat

 

Recursos perquè el professorat puga manejar-se en l’àmbit d’aquest problema

Recursos profesorado 2 col

DIA MUNDIAL DEL TABAC

 

El Dia Mundial Sense Tabac té com a objectiu protegir a la població infantil i adolescent de la manipulació de la indústria del tabac i evitar que consumisquen tabac i els seus productes.

Aquest conjunt d’eines inclou activitats que poden realitzar tant el professorat a l’aula (de manera virtual o presencial) com la resta de la comunitat educativa.

Aquestes activitats revelaran les tàctiques que empra la indústria tabaquera i altres indústries relacionades perquè joves s’enganxen al tabac.

 

Informació          Eines

 

Recursos per al professorat

 

Recursos profesorado 2

CAP A UNA GENERACIÓ SENSE TABAC

SALUT PÚBLICA I LABORAL DE NAVARRA

En els últims temps s’han fet passos importants cap a una generació sense tabac. Ha augmentat el preu dels productes de tabac, s’ha restringit la publicitat, prohibit fumar en àrees d’ús públic, inserit en l’empaquetat d’advertiments gràfics i desenvolupat múltiples campanyes antitabac.


PROJECTE DE PREVENCIÓ DE L’ABÚS DE SUBSTÀNCIES A l’ESCOLA (PASE)

SALUT PÚBLICA I LABORAL DE NAVARRA

8 activitats per a abordar la prevenció del consum de tabac i del consum abusiu de begudes alcohòliques. Aquesta plataforma compta amb infografies, enquestes i contingut audiovisual.


ELS CERCLES DE LA VIDA SALUDABLE

SERVEI CANARI DE LA SALUT

En aquest programa podràs trobar tríptics, cartelleria, unitats temàtiques, contingut audiovisual en l’apartat “Sense tabac”. Dirigit a persones adultes, joves i escolars.


GUIA DE MATERIALS EDUCATIUS

PLA FORAL DE DROGODEPENDÈNCIES

L’objectiu d’aquesta Guia és facilitar el desenvolupament de programes de prevenció de les drogodependències en els Centres Educatius de Navarra. En ella trobareu materials educatius coneguts que continuen sent útils, així com noves propostes.


GYMCANA DE LA SALUT

AJUNTAMENT DE SARAGOSSA

La “Gymcana de la Salut” és una activitat preventiva que utilitzant una metodologia participativa en un context lúdic, planteja una sèrie de jocs relacionats entre si, amb la finalitat de facilitar moments de reflexió entorn del consum de tabac.


TABAQUISNO

CONFEDERACIÓ DE CENTRES JUVENILS D’ESPANYA

La Confederació de Centres Juvenils Don Bosco ha volgut reforçar, amb la realització d’aquest material didàctic, el seu compromís amb el foment d’hàbits de vida saludable i la prevenció del consum de drogues entre els menors i joves.


MANUAL TOOLKIT FILTER ERASMUS +

THE FILTER EUROPE

Manual de tècniques i recursos per a treballar la prevenció del tabaquisme i fomentar així mateix la participació d’un públic més ampli professional i voluntari. Publicació elaborada dins del Projecte «The FILTER Europe» en el marc d’Erasmus+.


PREVENCIÓ DEL TABAQUISME – FALSOS MITES

PLATAFORMA D’ESTILS DE VIDA DEL MINISTERI DE SANITAT

Plataforma del ministeri de sanitat enfocada a resoldre tots aquells dubtes que sorgeixen a partir dels falsos mites que es generen per a defensar al tabac. Diversos falsos mites com que el tabac ajuda a controlar el pes són desmentits amb la informació que ofereix la web.


PLATFORM «THE REAL COST»

DEPARTAMENT DE SALUT I SERVEIS SOCIALS DELS ESTATS UNITS

((En anglés). «The Real Cost» és presentat pel Centre de Productes de Tabac de la FDA. En la plataforma pots trobar Vídeos curts orientats a la conscienciació sobre els problemes que suposa per a la salut el consum del tabac en totes les seues variants.


UNITAT DIDÀCTICA

EVICT, 2020

Material educatiu dirigit a població escolar, que pretén oferir a professionals de l’educació i la salut una proposta per a l’alumnat de segon cicle d’ESO sobre continguts de l’ús combinat de cànnabis i tabac. El desenvolupament de la unitat està destinat a ajudar l’alumnat a identificar algunes creences errònies en relació a l’ús combinat de cànnabis i tabac.


KAHOOT PREVENCIÓ TABAQUISME

DEPARTAMENT SALUT ELDA

Per mitjà d’aquest Kahoot podràs desenvolupar a l’aula una dinàmica grupal relacionada amb la prevenció del tabaquisme. Desenvolupat pel Departament de Salut d’Elda (Comunitat Valenciana).


Footer

Per un món sense fum. Allibera't del tabac.

El tabaquisme és la primera causa de malaltia i mort evitable i afecta al 22% de la població valenciana. Des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública es desenvolupa una estratègia d'accions preventives i d'atenció per a disminuir la incidència del tabaquisme, entre les quals es troba aquesta Aula Virtual, amb material dirigit a la població més jove i al professorat perquè, entre totes i tots, acabem amb el tabac.