Para reflexionar 1

Per a reflexionar

 

   Buscant excuses per a parlar del tabac:

Para reflexionar 1

Gràcies per fumar («Thank You For Smoking»)

 

Debat a partir de la pel·lícula:

Gràcies per Fumar (‘Thank You For Smoking’, 2006), història d’un relacions públiques de les poderoses companyies tabaqueres, quan des del senat americà decideixen posar en els paquets advertiments contra el tabac.

El protagonista té dos grans conflictes: el seu polèmic treball i la seua problemàtica vida privada.

 

Visitar Lloc

Gràcies per fumar

Para reflexionar 2

COVID19 – EL TABAC AUGMENTA EL CONTAGI

ORGANITZACIÓ MÈDICA COL·LEGIAL D’ESPANYA

El tabac incrementa el risc de contagi de COVID19 i empitjora el pronòstic per als infectats Les pipes d’aigua i el vapeig tripliquen el risc de contagi.


EL TABAC TORNA A LES PANTALLES DE TV

TRUTH INITIATIVE

(En anglés). Una nova investigació de Truth Initiative mostra com el 69% dels programes més populars entre els joves mostren l’hàbit de fumar de manera prominent.


PEL·LÍCULES SENSE TABAC

ORGANITZACIÓ MUNDIAL DE LA SALUT

Pel·lícules sense tabac: de l’evidència a l’acció. Organització Panamericana de la Salut. Organització Mundial de la Salut. 2016. 2016.


ISLÀNDIA REDUEIX EL CONSUM DEL TABAC

EL PAÍS

En els últims 20 anys, Islàndia ha reduït radicalment el consum de tabac, drogues i begudes entre els joves Com ho ha aconseguit? Un article d’El País (octubre 2017) per a debatre.


AIXÍ ES VA FER VIRAL EL PULMÓ D’UN FUMADOR

EL PAÍS

El vídeo que va compartir una metgessa estatunidenca de l’òrgan afectat pel consum de tabac ha aconseguit els 14 milions de visites. El país parla d’ell en un article de 2018.


EL VAPING PROVOCA ENFERMEDADES ORALES

LA PRENSA GRÁFICA

Pocos meses de vaping, suficiente para desarrollar enfermedades orales. En el estudio observaron efectos perjudiciales en cigarrillos electrónicos con y sin nicotina.


Footer

Per un món sense fum. Allibera't del tabac.

El tabaquisme és la primera causa de malaltia i mort evitable i afecta al 22% de la població valenciana. Des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública es desenvolupa una estratègia d'accions preventives i d'atenció per a disminuir la incidència del tabaquisme, entre les quals es troba aquesta Aula Virtual, amb material dirigit a la població més jove i al professorat perquè, entre totes i tots, acabem amb el tabac.