Audiovisual 1

Audiovisual

En aquest apartat es troba el Concurs Europeu “Classes sense Fum” de la Comunitat Valenciana i una recopilació de vídeos generals que et permetran conèixer els efectes del consum de tabac.

Audiovisual 1

Vídeos de l’Alumnat

CONCURS EUROPEU CLASSES SENSE FUM

CONCURS EUROPEU "CLASSES SENSE FUM"

La Unió Europea va promoure aquest programa de prevenció del tabaquisme dirigit a alumnes/as de 1r d’ESO en el qual participen diversos països. Consisteix a reforçar el caràcter voluntari de la decisió de no fumar, amb el compromís de tot el grup-classe per a donar-se mutu suport i augmentar la seua autoconfiança. L’avaluació d’aquest programa ha demostrat la seua efectivitat.

Informa't!

RESULTATS CONCURS 2021-2022

Resultats concurs

Curs 2021-2022

CURS ACADÈMIC 2021-2022

 

PRIMER PREMI

 

El reggaetón de los saludables

 

Colegio Alfa y Omega (1 ESO A). Dénia

 

 

 

 

SEGON PREMI

 

Decisiones

 

Colegio Médico Pedro Herrero (1 ESO A). Alacant

 

 

 

 

ACCÈSSIT

 

Absurdo

 

IES La Mar (1 ESO A-F). Xàbia

 

 

 

 

ACCÈSSIT

 

Clases sin humo

 

Colegio Carmelitas (1 ESO C). Elda

 

 

 

 

ACCÈSSIT

 

Buenas decisiones

 

IES Luis García Berlanga (1 ESO B).Sant Joan d’Alacant

 

 

 

 

ACCÈSSIT

 

Los mitos del tabaco en los jóvenes

 

IES Monastil (1 ESO PS2). Elda

 

 

 

Audiovisual 2

Vídeos generals

 

Audiovisual 2

Vídeo sobre la prevenció del consum de tabac: Nicotine Use and Teens (En anglés)

Vídeo per a previndre el consum de tabac, que mostra els riscos associats de la nicotina en adolescents. Realitzat pel National Institute on Drug Abuse (els EUA).

 

Visitar web

Audiovisual 3

Wolframi, un tipus amb química

Aquest curt protagonitzat per Wolframi pot ser un punt de partida excel·lent per a comprendre com la química pot presentar-se de manera amena i transmetre aspectes positius. Elaborat per Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química de la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona, Espanya).

 

Visitar web

Audiovisual 4

Sanitat adverteix: el cigarret electrònic també és perillós

Sanitat ha recomanat no consumir cigarrets electrònics ni tabac sense combustió pel seu risc per a la salut. S’han trobat substàncies cancerígenes en els seus líquids i vapors. A més tenen la mateixa quantitat de nicotina o més que els cigarrets normals. A més tenen la mateixa quantitat de nicotina o més que els cigarrets normals.

 

Veure en RTVE

Audiovisual 5

La ciència de la salut – Encara fumes?

El tabaquisme és una autèntica epidèmia amb conseqüències irreversibles per a la salut. En el vídeo descobrirem les conseqüències d’una addicció que pot marcar-nos per sempre.

 

Veure en RTVE

Audiovisual 6

Plataforma «The real cost»

(En anglés)

En aquesta plataforma trobaràs vídeos curts del canal «The Real Cost» (En anglés), orientada a la conscienciació sobre els problemes que suposa per a la salut el consum del tabac en totes les seues variants.

 

Visitar el canal

Footer

Per un món sense fum. Allibera't del tabac.

El tabaquisme és la primera causa de malaltia i mort evitable i afecta al 22% de la població valenciana. Des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública es desenvolupa una estratègia d'accions preventives i d'atenció per a disminuir la incidència del tabaquisme, entre les quals es troba aquesta Aula Virtual, amb material dirigit a la població més jove i al professorat perquè, entre totes i tots, acabem amb el tabac.